Sinterklaasintocht is verplaatst naar Prins Hendrikkade vanwege werkzaamheden aan Prinsengracht

Sinterklaas komt zaterdag met zijn pieten aan bij de Prins Hendrikkade. De voorgaande jaren zette hij voet aan wal bij de Gasgracht, maar dat is dit jaar niet mogelijk.

Er vinden bouw- en bestratingswerkzaamheden plaats aan de Prinsengracht en Prinsenplein. Daarom legt hij de pakjesboot aan, aan de Prins Hendrikkade. Hier wordt hij morgen rond 13.30 uur verwacht. Daar wordt hij officieel ontvangen door burgemeester Richard Korteland en heel veel kinderen, (groot)ouders en vrienden.

Route door de binnenstad

Na de ontvangst en een welkomstwoord van de burgemeester maakt de goedheiligman op zijn trouwe metgezel een rijtoer door de binnenstad. Hij wordt daarbij vergezeld van veel pieten, orkesten, straatartiesten en het alom bij kinderen bekende duo Buurman & Buurman.

De route gaat dit jaar via de Prins Hendrikkade, Prins Hendrikstraat, Brouwersstraat, Hoofdstraat, Kruisstraat, Touwstraat, Slotplantsoen, Noteboomstraat en de Woldstraat naar De Wheem.

Sinterklaasfeest

Sinterklaas en pieten worden rond 14.30 uur op De Wheem verwacht, waar een groot sinterklaasfeest hem staat te wachten. Onder andere de Dikdakkers treden er op. Het feest is voor iedereen gratis toegankelijk.

Een week later komt Sinterklaas naar Nijeveen.

Het bericht Sinterklaasintocht is verplaatst naar Prins Hendrikkade vanwege werkzaamheden aan Prinsengracht verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy