Voormalige Kapsalon Lensen verandert in restaurantgedeelte voor Meaters

Stoelen, banken, tafels, lampen én een wijnrek. Een voor een worden ze uit twee vrachtwagens gehaald en in een loods gezet.

Maarten van Oosten, eigenaar van Café de Kansel en Meaters, sleept zo nu en dan ook wat naar binnen en bekijkt het allemaal aan. “O wauw”, reageert hij als een grote bank met gouden accenten naar binnen wordt gebracht. “Ja, dit is toch wel spannend. Je koopt het vanaf een website. En nu ziet het er toch wel goed uit hoor.”

Meaters komt met restaurantgedeelte

De nieuwe meubels zijn bedoeld voor een nieuw restaurant in Meppel. Meaters breidt uit. Van een op- en afhaalrestaurant naar een volwaardig restautant. En dat restaurant komt in het pand waar voorheen Kapsalon Lensen zat, aan het einde van het Prisenplein tegen de Groenmarkt aan.

Op 1 december krijgt Maarten van Oosten de sleutel van het pand. Half januari hoopt hij dat de eerste spareribs, steaks, burito’s en andere gerechten én glazen wijn naar de tafels worden gebracht. “Het wijnrek komt helemaal vol te liggen”, kijkt hij al trots vooruit.

‘Prima zitten’

In de loods aan de Steenwijkerstraatweg worden de tafels en stoelen alvast opgesteld. Testen hoe het eruit komt te zien. Of alles past. “Het is prima zitten”, zegt Van Oosten als hij op een van de stoelen ploft.

Maarten van Oosten kijkt alvast rond hoe het interieur eruit komt te zien.

Dat Meaters uitbreidt, komt door het succes ervan. “We zijn in coronatijd geopend”, vertelt Van Oosten. “We begonnen met een fiets voor de bezorging. Al snel konden we opschalen naar een busje.” Voor het succes heeft hij wel een verklaring. “Alles is vers. Het is simpel en we zijn niet de duurste. Het is het totaalplaatje. En we hebben een hele goede kok, die vroeger in de Argentijn werkte.”

Boven en beneden

Op de begane grond van de voormalige kapsalon komen tafels voor 22 mensen, daarnaast kunnen er nog eens acht mensen aan de bar plaatsnemen. Boven wordt ingericht voor nog eens veertig extra gasten. Beneden komt een doorloop naar Meaters. “Het scheelt dat we de keuken al hebben”, glundert Van Oosten. “Zodra de verbouwing van het pand klaar is, kunnen we zo al het meubilair vanuit deze loods het restaurant inschuiven.”

Het bericht Voormalige Kapsalon Lensen verandert in restaurantgedeelte voor Meaters verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy