Meppel krijgt miljoen euro vanuit Den Haag voor inwoners met lage inkomsten vanwege stijgende energiekosten

De gemeente Meppel krijgt van Den Haag iets meer dan een miljoen euro om huishoudens met lage inkomens te compenseren voor de stijgende energieprijzen. Ook wordt er geld uitgetrokken om uitwonende studenten ondersteuning te bieden voor de gestegen energiekosten.

Alle gemeenten krijgen hier geld voor vanuit Den Haag. Voor Meppel gaat om het 1.094.000 euro. Het overgrote deel is voor huishoudens met een laag inkomen. Het gaat om mensen die tot 120 procent van het sociaal minimum verdienen. Voor een alleenstaande gaat het om 1256,08 euro en voor een samenwonende om 1794,40 euro. 72.000 euro van het geld uit Den Haag is bestemd voor uitwonende studenten.

In totaal trekt het kabinet 35 miljoen euro uit voor de gemeenten om mensen te helpen met de stijgende energierekening. Daarnaast krijgen gemeenten de mogelijkheid om een gedeelte van de energietoelage voor volgend jaar nu al uit te keren. De gemeenten mogen de energietoeslag voor dit jaar met 500 euro verhogen voor huishoudens met een laag inkomen.

Prioriteit

“Het kabinet heeft als prioriteit om mensen met een laag inkomen te ondersteunen bij het voldoen van de energierekening”, schrijft Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. “De energietoeslag bedraagt voor dit jaar 1300 euro voor mensen die leven van 120 procent van het sociaal minimum of minder.” Ook voor volgend jaar is besloten 1300 euro aan deze doelgroep uit te keren. “Om huishoudens in 2022 nog beter te ondersteunen, biedt het kabinet gemeenten de mogelijkheid om 500 euro hiervan al in 2022 uit te keren.”

Inwoners van de gemeente Meppel kunnen via de website van de gemeente Meppel de energietoeslag aanvragen. Bij wijkcentra De Poele in Haveltermade, De Koeberg in de Koedijkslanden en Wijkpunt Oosterboer kunnen inwoners hulp krijgen bij het aanvragen.

Het bericht Meppel krijgt miljoen euro vanuit Den Haag voor inwoners met lage inkomsten vanwege stijgende energiekosten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy