Arianne Hartono is geblesseerd voor play-offduel met Frankrijk om Billie Jean King Cup

Arianne Hartono doet niet mee in de wedstrijd tegen Frankrijk, in de play-offs voor de Billie Jean King Cup. De Meppelse tennisster kampt met een blessure.

Op 11 en 12 november speelt Nederland om een plaats in de wereldgroep van de Billie Jean King Cup – vroeger bekend als de Fed Cup. Hartono, de nummer 193 van de wereld, wordt hiervoor vervangen door Lexie Stevens. Zij staat op de 432ste plaats van de wereld.

Naast Stevens bestaat het team uit Lesley Pattinama-Kerkhove (nummer 188 van de wereld), Suzan Lamens (193) en Demi Schuurs (nummer 14 op de wereldranglijst voor dubbels). “Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team”, zegt Captain Elise Tamaëla. “Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen. Frankrijk heeft een supersterk team met vier spelers in de top 100.”

Spanje

Hartono maakte eerder dit jaar haar debuut voor Nederland op de Billie Jean King Cup. Nederland verloor toen met 4-0 van Spanje. De winnaar van het duel tussen Nederland en Frankrijk handhaaft zich in de wereldgroep en mag zich volgend jaar via de kwalificatie proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Billie Jean King Cup. De verliezer degradeert een niveau.

Frankrijk won in 2019 het toernooi.

Het bericht Arianne Hartono is geblesseerd voor play-offduel met Frankrijk om Billie Jean King Cup verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy