Rugbyclub The Black Panthers wint allereerste competitiewedstrijd

The Black Panthers hebben de eerste competitiewedstrijd erop zitten. En die is geworden door de rugbyvereniging uit Meppel.

Eigenlijk zou The Black Panters in september al beginnen aan de nieuwe competitie van de rugbybond. Normaal wordt er 15 tegen 15 gespeeld bij rugby, maar voor deze vrouwencompetitie gaat het om 10 tegen 10. “Helaas begon de competitie met afzeggingen van tegenstanders”, zegt coach Erik Graafland.

Lees ook:
Rugbyclub the Black Panthers is nieuw in Meppel: ‘We kunnen al een volledig damesteam samenstellen’

De Meppeler rugbyvereniging werd vorig jaar opgericht. “Rugby is nog steeds een vrij onbekende sport in Nederland. En vrouwenrugby is al helemaal onderbelicht”, zei Ilse Jansen tijdens de oprichting ervan. Zij richtte de club samen met tien andere dames op.

The Black Sneeks

De dames doen onder de naam The Black Sneeks mee aan de competitie. Ze hebben voor de competitie toenadering gezocht bij The Sneeks, uit Sneek. Deze vereniging kon de versterking goed gebruiken. En daar is The Black Sneeks uit ontstaan voor de competitie.

Vandaag stond de ploeg in Almelo tegen The Big Bulls. “The Black Sneeks gingen gelijk in de aanval”, vertelt Graafland. “Hoewel beide teams nog niet veel samen hadden getraind viel de eerste try al na 12 minuten. Ook de conversie [nadat een try van 5 punten is gescoord, mag de ploeg de bal tussen de palen proberen te schieten voor een extra 2 punten] ging raak.” De ploeg uit Almelo kwam echter terug met een try, maar het combinatieteam ging er daarna overheen. De ruststand was 19-10 in het voordeel van The Black Sneeks.

Lees ook:
Rugbyclub The Black Panthers verliest allereerste wedstrijd: ‘Geweldige stap gezet in onze korte geschiedenis’

“Na rust gingen The Black Sneeks beter spelen. Hoewel ze slordig waren in de aanval en vaak balverlies leden, waren ze toch duidelijk sterker dan de tegenstander”, vindt de trainer. “Even leek het een hele ruime overwinning te worden, maar het slotakkoord was voor de Tukkers met twee trys.” Uiteindelijk winnen de Meppelers en Snekers de wedstrijd met 54-31.

Het bericht Rugbyclub The Black Panthers wint allereerste competitiewedstrijd verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy