Deelnemers aan Groot Verzet Tegen Kanker halen ruim 570.000 euro op

Met het beklimmen van de Mont Ventoux hebben de deelnemers van Groot Verzet Tegen Kanker 572.552 euro opgehaald. Dit geld gaat naar het KWF en naar andere initiatieven die mensen met kanker en hun naasten mentaal ondersteunen.

Op 1 en 2 september fietsten en wandelden bijna 500 deelnemers de Mont Ventoux op. Sinds 2007 doen er honderden deelnemers mee aan het evenement, dat gehouden wordt door de Meppeler stichting Groot Verzet Tegen Kanker.

Aanleiding voor het beklimmen van de Mont Ventoux was een oproep in 2007 van René Gaastra, die volkomen onverwacht getroffen werd door een hersentumor. Hij vroeg medesporters of zij hem en KWF Kankerbestrijding wilden steunen door de Mont Ventoux op te fietsen. In het eerste jaar gaven 45 mensen meteen gehoor aan deze oproep. En dat is ieder jaar gegroeid.

Toon Hermans Huis

Het team Toon Hermans Huis Drenthe was een van de koplopers. Het team met 25 deelnemers haalde 33.891 euro aan sponsorgeld op. Daarvan komt de helft ten goede van het KWF Kankerbestrijding, en de andere helft is bestemd voor het Toon Hermans Huis Drenthe. Dat is gevestigd in Hoogeveen.

Het bericht Deelnemers aan Groot Verzet Tegen Kanker halen ruim 570.000 euro op verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy