Odensehuis in Meppel is officieel geopend

Het Odensehuis in Meppel is vandaag officieel geopend door provinciebestuurder Hans Kuipers en wethouder Klaas de Vries. Het Odensehuis van Meppel is gevestigd in de Plataan. Sinds half september is deze al in gebruik.

Tegelijk met Meppel is ook het Odensehuis in Havelte geopend. Een Odensehuis is een vrij inloopcentrum voor en door mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie en hun naasten. “We kennen geen drempels en de koffie of thee staat klaar”, zegt Jelle de Haas, voorzitter van stichting Odensehuizen Meppel Westerveld.

Samenwerking

De komst van de Odensehuizen komt voort uit een samenwerking van Alzheimer Nederland regio Drenthe, BOKD, gemeente Meppel, gemeente Westerveld, Netwerk Dementie Drenthe, Stichting Odensehuizen Meppel Westerveld en Welzijn MensenWerk. “De samenwerking is ontstaan vanuit de ambitie dat mensen met dementie langer in hun eigen omgeving blijven leven”, vertelt De Haas.

Samen is gekeken hoe het mogelijk is om oud te worden in de eigen wijk of dorp. “Vertegenwoordigers vanuit de dorpen Nijeveen en Diever zijn aan de slag om deze vraag voor hun dorp te beantwoorden”, legt Jos Voppen namens BOKD uit. BOKD is de Drentse organisatie voor dorpen en dorpshuizen.

Op adem komen

Jelle de Haas: “De Odensehuizen hebben onder andere als functie om een plek te bieden waar mensen even op adem kunnen komen, informatie kunnen halen, ervaringen kunnen uitwisselen, een luisterend oor vinden of gewoon een spelletje komen spelen. Wij zien dat er meer van dit soort functies zijn in buurt- en dorpshuizen zoals bijvoorbeeld een buurthuiskamer.”

Lees ook:
Odensehuis opent morgen in de Plataan

Het bericht Odensehuis in Meppel is officieel geopend verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy