Gemeente sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

De gemeente is een samenwerking begonnen met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Meppel van Meld Misdaad Anoniem.

Het landelijke meldpunt geeft anonieme tips over criminaliteit in Meppel voortaan ook rechtstreeks door aan de gemeente. Als een gemeente niet aangesloten is, dan wordt anonieme informatie alleen gedeeld met opsporingsdiensten als politie en justitie.

“We wonen met bijna 35 duizend mensen in Meppel. Dat zijn héél veel ogen en oren die ons van waardevolle informatie kunnen voorzien als het gaat om het bestrijden van criminaliteit”, reageert burgemeester Richard Korteland.

Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij Meld Misdaad Anoniem kan iedereen een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, de productie en handel van synthetische drugs, illegale prostitutie, fraude of onverklaarbaar vermogen.

“Melden is soms moeilijk, dat is wat ik én de politie uit de samenleving verneemt”, zegt Korteland. “Meld Misdaad Anoniem maakt melden laagdrempeliger, omdat mensen zaken anoniem kunnen melden. Door als gemeente hierop aan te sluiten wordt onze informatiepositie vergroot en kunnen we beter acteren op wat er in de gemeente speelt. Op die manier kan iedereen bijdragen aan een veilig Meppel. Maak er gebruik van.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Het bericht Gemeente sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy