1000 militairen uit meerdere landen doen mee aan oefening van Defensie

Ruim 1000 militairen en 37 helikopters nemen deel aan de oefening Falcon Autumn, die van 31 oktober tot 18 november plaatsvindt. Dan traint de Nederlandse krijgsmacht samen met andere landen om zich voor te bereiden op grootschalige luchtlandingsoperaties.

Vandaag en morgen wordt er geoefend tussen Koekange en Veeningen. De 11 Luchtmobiele Brigade neemt de Ossesluis in. De militairen komen via de openbare weg in gepantserde voertuigen met de naam Fenneks richting De Wolden. Met zo’n Fenneks kan de Koninklijke andmacht de omgeving verkennen.

De colonne komt via de A28 en neemt afslag 24 De Wijk. Via de lucht zetten 24 Nederlandse en Amerikaanse helikopters circa 250 militairen af in het oefengebied.

Op donderdag 10 november en vrijdag 11 november wordt er voor de oefening gevlogen in Havelte.

Geluidsoverlast

De oefening kan geluidsoverlast veroorzaken. Tijdens de oefening gebruiken de militairen ook oefenmunitie en rookgranaten. Dit zijn geen echte schoten maar de knallen kunnen wel te horen zijn.

De verschillende eenheden die meedoen aan de training komen uit vier verschillende landen: Nederland, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten.

Grondgebied van de NAVO

Tijdens Falcon Autumn oefent de krijgsmacht het beschermen van het NAVO-grondgebied. Er is een land aangevallen en de bondgenoten reageren daarop. Een zogeheten artikel-5-scenario, waarbij bondgenoten de krachten bundelen als een van hen wordt aangevallen. De luchtmobiele militairen moeten belangrijk terrein terugwinnen en de vijand verjagen. Ze verplaatsen zich tijdens de oefening te voet, met lichte voertuigen of per helikopter.

Het bericht 1000 militairen uit meerdere landen doen mee aan oefening van Defensie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy