Chocolade, broodjes, slijtage-oplossingen, boten, hout en nog veel meer. 33 bedrijven doen mee aan Open Bedrijvendag

Aan de Open Bedrijvendag in de gemeente Meppel doen zaterdag 5 november 33 bedrijven mee. De bedrijven laten van 10.00 tot 16.00 uur zien hoe ze werken, wat ze er doen, maar laten het de bezoeker ook ervaren.

Dit jaar sluit ook Meppel aan Zee aan bij de Open bedrijvendag in Meppel. Vorige jaren werd Meppel aan Zee nog tijdens het Grachtenfestival gehouden. Zo zijn dit jaar verschillende bedrijven in de Meppeler haven te bezoeken. Het gaat onder meer om Alumax, Schuurman Total Boat Care en Op en Overslag Meppel.

Lees ook:
Alumax Boats breidt uit met tweede locatie in Meppeler haven: ‘Hard nodig voor toenemende internationale vraag’

De organisatie van het evenement ligt in handen van ICC-Parkmanagement, Meppel aan Zee, gemeente Meppel, RSG Stad & Esch, Drenthe College, CSG Dingstede en het wordt ondersteund door studenten via het Regiocampus Ondernemerspunt. De dag is voor iedereen bedoeld, maar vooral voor leerlingen en studenten. “De jongeren zijn toekomstige medewerkers en voor hen is het van belang dat zij goed beeld krijgen van beroepen”, zegt Peter de Visser, bestuurder RSG Stad & Esch en CSG Dingstede. “De open bedrijvendag helpt om een beeld van beroepen te vormen, ideaal voor het kiezen van een profiel of vervolgstudie.”

Chocolade

De bedrijven die meedoen zijn door heel Meppel verspreid. En ook Rogat doet mee. Daar is Hupak, een bedrijf in handling, assemblagewerkzaamheden en verschillende transportdiensten, te bezoeken.

Andere bedrijven die meedoen zijn onder meer Banketbakkerij Amoureus, McDonalds, Arriva, Hiab, Rendo, Noorderboog, Houthandel Jan Sok, Pandriks, Revamo en De MensA. Een volledige lijst van deelnemende bedrijven is te vinden op obdd.nl.

Personeel

“Heel mooi om te zien dat er na twee corona jaren zoveel bedrijven meedoen aan de open bedrijvendag”, reageert Bertjan Boom, voorzitter van ICC Parkmanagement en directeur van Boom BV. Ook zijn bedrijf is geopend aanstaande zaterdag. “Veel bedrijven in verschillende sectoren hebben behoefte aan meer personeel. Deze dag is voor scholieren, studenten en werkzoekenden een ultieme kans om een kijkje te nemen in mooie bedrijven in gemeente Meppel en voor de bedrijven dé kans om te laten zien wat zij doen of maken.”

De deelnemende bedrijven organiseren op hun locatie een actie. Onder de deelnemers aan deze acties wordt een iPad verloot.

Het bericht Chocolade, broodjes, slijtage-oplossingen, boten, hout en nog veel meer. 33 bedrijven doen mee aan Open Bedrijvendag verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy