Nieuwbouw voor Reestoeverschool bij Mackayschool is niet mogelijk

De Reestoeverschool moet op zoek naar een andere locatie. Twee jaar geleden kwam de school samen met Cosis met het idee om een integraal jeugd- en onderwijscentrum te realiseren op de locatie van de Mackayschool. Uit onderzoek blijkt nu dat dat niet mogelijk is.

De locatie bij de Mackayschool is te klein voor om zowel het gebouw, de buitenruimte, parkeervoorzieningen en een goede verkeersafwikkeling te realiseren. Een belangrijk aandachtspunt voor de nieuwbouw was dat bewoners geen last moeten krijgen van het extra verkeer. Stichting Promes, waar de twee scholen onder vallen en stichting Cosis concluderen daarom dat het initiatief niet haalbaar is.

De Reestoeverschool in de Koedijkslanden is oud, te groot en inefficiënt. Daarom is er gekeken naar een nieuwe locatie, waarbij de Mackayschool in Haveltermade al direct werd genoemd. Allebei de scholen bieden speciaal onderwijs aan.

Nieuwbouw kosteneffectiever dan renovatie

Renovatie is ook een optie voor de Reestoeverschool. Echter, de verwachting is dat nieuwbouw kosteneffectiever is dan renovatie. Zo moet er extra geld vrijgemaakt worden bij renovatie, om een deel van het gebouw te slopen.

De kosten van nieuwbouw zijn in 2019 geschat op net geen 3 miljoen euro. De gemeente heeft daar alvast 1,5 miljoen euro voor gereserveerd.

Andere opties

Stichting Promes en stichting Cosis gaan nu kijken of er andere opties mogelijk zijn. Dat kan bijvoorbeeld in aangepaste vorm zijn op de locatie bij de Reestoeverschool, of op een andere locatie in Meppel.

Het bericht Nieuwbouw voor Reestoeverschool bij Mackayschool is niet mogelijk verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy