Leger des Heils biedt warme kamers in Meppel aan

Mensen die in de knel komen door de stijgende inflatie, of zich zorgen maken over de hoge energierekening, kunnen sinds vandaag terecht bij de warme kamer van het Leger des Heils in Meppel. Ook in de bibliotheek in Meppel is een warme kamer ingericht.

“Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten”, vertelt bestuursvoorzitter kapitein Harm Slomp. Met dit initiatief vraagt het Leger des Heils aandacht voor de groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiest voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken kunnen er terecht om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of om spelletjes te doen.

Steunpakket

“Van de aangekondigde steunpakketten gaan veel mensen pas begin volgend jaar iets merken. Daarom denken we dat het juist nu nodig is om onze deuren extra open te zetten. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen.”

Bibliotheek

Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij het initiatief, met vele locaties verspreid over het hele land waar jong en oud welkom is voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten.

Het Leger des Heils vraagt ook andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om hetzelfde te doen. Zo wil het deze winter een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

Het Leger des Heils in Meppel is gevestigd aan de Havenstraat.

Het bericht Leger des Heils biedt warme kamers in Meppel aan verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy