Nieuwe wasstraat van 45 meter lang van Rial Carwash is niet te missen op Blankenstein: ‘Het past hier met al die autogarages’

Op industrieterrein Blankenstein is onlangs een nieuwe wasstraat geopend: Rial Carwash. “Het gaat echt boven verwachting”, glundert Richard Houweling.

Hij is een van de drie eigenaren van de wasstraat. Samen met zijn broer Alexander en met Jeroen Bonthuis. De broers Houweling komen uit Groningen, Jeroen Bonthuis uit Meppel. De drie kennen elkaar van hun baan, die ze er nog gewoon naast hebben. Ze zijn zzp’er, en onderhouden olieraffinaderijen.

Vol trots laat Jeroen de 45 meter lange wasstraat zien. “Die velgensproeiers lopen met de auto mee”, wijst hij naar de eerste ‘horde’ in de wasstraat. Vervolgens wachten nog onder meer een hogedrukboog en een ‘Lavadome’.

Nieuwbouw

De wasstraat is gevestigd in een gloednieuw pand, van zo’n 60 meter lang. En dat pand is dan weer gebouwd op een stuk grond van 3500 vierkante meter. Ongeveer de helft van de hal in gebruik voor de wasstraat. Vanuit daar rijden de klanten via de achterkant het pand uit, om vervolgens weer de hal binnen te rijden.

In de andere helft van de hal zijn twaalf plekken om de auto te stofzuigen. “Die zijn dus indoor. Ideaal voor ieder weertype”, zegt Jeroen met een glimlach van oor tot oor. “Ze zijn gratis te gebruiken na een wasbeurt.” Voor de rest zijn er al ideeën om uit breiden – er is immers nog ruimte zat in de hal. Wasboxen bijvoorbeeld. “En een plek om de auto te laten poetsen”, blikt Jeroen alvast vooruit. “Maar eerst autowassen.”

Wat anders

De drie kennen elkaar van werk, wat ze ook nog steeds doen. Ze zijn zzp’ers en onderhouden olieraffinaderijen. Twee jaar geleden borrelde het idee bij Jeroen en Richard om wat anders te gaan doen. Autowassen. En ook broer Alexander had er trek in.

De drie eigenaren.

In eerste instantie waren de ogen gericht op een al bestaande locatie. Maar de verbouwkosten bleken te hoog. Het werd dus nieuwbouw, op Blankentein. “Vijf minuten van de A28 en twee minuten van de A32”, zegt Richard. “Ideaal dus.” Jeroen voelt aan: “Het past hier. Er zitten hier heel veel autogarages.”

Omdat het werk als zzp’er ook nog doorgaat, zijn ze niet iedere dag op locatie. “Elke dag is een van ons drieën hier.”

Rial

En waar die naam vandaan komt? “Dat staat voor Richard en Alexander. We hadden het ook kunnen omdraaien en Alexander als eerste doen, maar dan lijkt het te veel op de naam van een supermarkt”, lacht Jeroen.

Rial Carwash is iedere dag in de week geopend. Meer informatie op rialcarwashmeppel.nl.

Het bericht Nieuwe wasstraat van 45 meter lang van Rial Carwash is niet te missen op Blankenstein: ‘Het past hier met al die autogarages’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy