Meppel neemt op tweede vluchtelingenboot 110 extra vluchtelingen op

Meppel krijgt er een tweede vluchtelingenboot bij. Hier worden maximaal 110 vluchtelingen opgevangen. De boot komt morgen aan. Burgemeester Richard Korteland verwacht dat in de loop van de week de vluchtelingen erop worden opgevangen.

De boot komt te liggen in het Meppeler Diep ter hoogte van de Handelsweg. Het is de tweede vluchtelingenboot voor Meppel. Aan de Paradijsweg, bij de brandweer, worden al 98 vluchtelingen opgevangen op een boot. Eerder werd deze opvang verlengd tot eind december.

Drentse afspraak

In Drenthe is afgesproken dat er 450 vluchtelingen worden opgevangen, om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Iedere gemeente in Drenthe neemt daarbij een deel van de vluchtelingen op.

“Hier passen een vorm van bevolkingszorg toe die we óók zouden toepassen als er Meppelers in nood zijn bij een ramp”, zegt Korteland. “Ik maak in deze opdracht als bevoegd gezag geen enkel onderscheid of deze mensen uit Meppel komen, of uit andere delen van de wereld. Mensen, zijn mensen.”

Het bericht Meppel neemt op tweede vluchtelingenboot 110 extra vluchtelingen op verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy