Engelgaarde is decor van wandeling in donker tijdens Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt bij Engelgaarde een wandeling voor gezinnen gehouden. Tijdens de wandeling leren deelnemers van alles over de nacht en de dieren die in het donker actief zijn.

De start van de wandeling is bij de parkeerplaats bij Engelgaarde, aan de Weg naar de Bloemen. De wandeling is speciaal voor gezinnen gemaakt. Deelnemers lopen de route onder eigen begeleiding.

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 29 oktober is het de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Licht veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder.

Lampje toegestaan

Tijdens de wandeling zijn kleine zaklampjes en fietslichtlampjes toegestaan. Voor kinderen zijn lichtgevende armbandjes aanwezig. Wandelaars moeten wel stil zachtjes doen om de dieren niet te verstoren.

De duur van de tocht is zo’n anderhalf uur. Deelnemers kunnen zaterdag 29 oktober vertrekken tussen 19.00 en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis.

Het bericht Engelgaarde is decor van wandeling in donker tijdens Nacht van de Nacht verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy