Alumax Boats breidt uit met tweede locatie in Meppeler haven: ‘Hard nodig voor toenemende internationale vraag’

Alumax Boats neemt per 1 november een tweede bedrijfshal in gebruik. Hiermee verdubbelt het Meppeler bedrijf in grootte. De tweede hal voor Alumax ligt, net als de oorspronkelijke bedrijfshal, in de Meppeler haven.

De tweede hal van Alumax ligt aan de Zomerdijk, tegenover koudasfaltcentrale, en ligt nog net binnen de grenzen van de gemeente Meppel. Deze tweede hal van Alumax is zo’n 950 vierkante meter groot. Hier gaat Alumax zeer verschillende modellen aluminium casco boten bouwen: van sloepen tot tenders en van brandweerboten, werkboten en luxe jachten tot watertaxi’s.

De bestaande bedrijfshal wordt per 1 november volledig benut voor de technische afbouw, inrichting en bekleding van de aluminium boten. Deze hal heeft een productievloeroppervlakte van 700 vierkante meter, en ligt op steenworp afstand aan de Setheweg. Daar is Alumax sinds 2009 gevestigd.

Zoektocht naar uitbreiding

“We waren al geruime tijd op zoek naar de mogelijkheden om uit te breiden”, vertelt directeur Remko Germeraad, die samen met Jarno Visscher eigenaar is van het Meppeler bedrijf. Alumax is vooral bekend van het maken van de watertaxi’s die in Rotterdam varen. De nieuwste watertaxi’s van Alumax varen op waterstof.

De zoektocht leverde echter lang niet veel op. “We hebben nieuwbouwplannen gehad, maar de huidige bouwprijzen maakten die optie behoorlijk risicovol.” Daar komt bij dat in het Meppeler havengebied geen grond meer beschikbaar was. En dus begon Alumax over de grenzen van de gemeente Meppel te kijken. Maar precies op dat moment, kwam er een hal vrij in de Sethehaven. “Toen deze hal beschikbaar bleek te zijn hebben we met de eigenaar snel zaken kunnen doen”, zegt een tevreden Germeraad.

Extra vraag, uit heel Europa

Alumax heeft het niet alleen druk met de watertaxi’s voor Rotterdam. Ook BAM International, Natuurmonumenten, diverse brandweerkorpsen, Boskalis en Rijkswaterstaat behoren, net als honderden particulieren, tot de klantenkring. En daar houdt het niet bij op. Uit heel Europa is vraag naar de aluminium boten uit Meppel.

In 2012 werden boten van Alumax gebruikt tijdens de Olympische Spelen in Londen als officiële watertaxi voor de organisatie. Germeraad zegt dat de capaciteit aan de Setheweg niet meer toereikend was om te voldoen aan de toenemende vraag naar Alumax boten vanuit Europa, en daarbuiten. Zo was er vanuit China interesse nadat een delegatie uit China op werkbezoek was in Meppel.

Vietnam

“Wij kunnen nu beter voldoen aan de toenemende vraag naar aluminium boten, waarbij vooral de vraag naar boten voor de professionele gebruiker groeit.” Dat komt ook door een nieuwe klant.

“We hebben begin dit jaar het eerste multifunctionele schip opgeleverd in Vietnam. Die kan ingezet worden als patrouille, ambulance en brandbestrijder. Dat heeft de nodige gevolgen”, zegt Germeraad met een glimlach. De tweede opdracht is net beklonken. Hij verwacht dat er ook in volgend jaar nog meer orders uit het Aziatische land zullen volgen. “Dus we hebben de nieuwe hal hard nodig.”

Het bericht Alumax Boats breidt uit met tweede locatie in Meppeler haven: ‘Hard nodig voor toenemende internationale vraag’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy