Koken zoals alleen oma dat kan met Noorderboog en Drenthe College

Er zijn al vele kookboeken mee vol geschreven. Ook bij Zorggroep Noorderboog zijn ze bezig om de kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Sinds 22 september wordt de cursus “Koken met Flexers” aangeboden. Daar hebben zich 42 flexmedewerkers voor aangemeld.

De medewerkers die zich hier voor inschrijven leren een maaltijd te bereiden die doet denken aan vroeger. Een heerlijke maaltijd is één van de dingen die een dag mooier maken, volgens Noorderboog. Daarbij is eten een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine. Hoe fijn is het dan als je de geur en smaak van vroeger herkent.”

Cursus

In samenwerking met het Drenthe College kwam daarom de cursus “Koken met Flexers” tot stand. Tijdens de cursus wordt in drie dagdelen aandacht besteed aan snijtechnieken, gebruik van keukenapparatuur, veiligheid in de keuken, basis kooktechnieken en dieetleer. En natuurlijk worden er hier en daar wat bereidingstips en tricks gedeeld.

Een mooie oplossing

“Al met al een mooie oplossing waar alle partijen profijt van hebben.” Noorderboog geeft namelijk invulling aan de wens van haar bewoners, de medewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en de bewoners genieten elke dag van een smakelijke maaltijd. “Kortom een win-win-winresultaat.”

Noorderboog en Drenthe College werken veel samen om de ontwikkeling van (toekomstige) medewerkers te bevorderen. Naast BOL- en BBL-opleidingen richt de samenwerking zich ook steeds vaker op kortdurende trajecten voor bij- en omscholing of het verkrijgen van vereiste branchecertificaten.

Het bericht Koken zoals alleen oma dat kan met Noorderboog en Drenthe College verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy