Jubileumeditie van Puppet International trekt ongeveer 11.000 bezoekers

De vijftiende editie van Puppet International heeft zo’n 11.000 bezoekers getrokken. Dat is een vergelijkbaar aantal als bij de laatste editie die voor de coronaperiode plaatsvond.

Het tweejaarlijkse poppen- en objectentheater vond van 19 tot en met 23 oktober plaats, op verschillende plaatsen. Op verschillende plekken in Meppel vonden in totaal 250 voorstellingen plaats, door ruim 45 makers uit binnen- en buitenland.

De organisatie zegt terug te kijken op een zeer geslaagde editie. “De kwaliteit van voorstellingen was hoog, het publiek was enthousiast en verrast en zowel artiesten als publiek hadden lang uitgekeken naar deze festivalsferen. Het festival werd breed gedragen door de Meppeler samenleving: een grote groep hardwerkende groep vrijwilligers, vrienden van het festival, alle locaties (in het bijzonder ook de medewerkers van Ogterop en De Plataan), de restaurants die diners verzorgden, de slaapadressen bij particulieren en alle andere lokale partners hebben het festival mede mogelijk gemaakt.”

Meppeler Toren

Op vrijdagavond stond het Kerkplein vol nieuwsgierige bezoekers voor de videoprojectie van Studio de Maan. De illustraties kwamen van Meppeler kinderen en voor de choreografieën werd de samenwerking gezocht met Scala Centrum voor de Kunsten. Hun bewegingen waren verwerkt tot een magisch kleurenpalet dat de toren deed dansen.

Lees ook:
Zo danste de Meppeler Toren

Zondag werd het festival afgesloten met een prijsuitreiking. Negen jonge makers speelden tijdens het festival in minitheatertjes in De Plataan. Een jury van vijf internationale programmeurs van collegafestivals koos Lara Epp als favoriet. Het publiek koos het trio Lenke, Femke en Emy als winnaar van de publieksprijs.

Het bericht Jubileumeditie van Puppet International trekt ongeveer 11.000 bezoekers verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy