Gemeente wil volgend jaar 7 miljoen euro extra investeren

Vervanging van de atletiekbaan op sportpark Ezinge, twee nieuwe lokalen voor KBS de Plataan en een skatepark in Koedijkslanden. Drie voorbeelden waar de gemeente Meppel volgend jaar in wil investeren.

In totaal heeft de gemeente ongeveer 7 miljoen euro extra op de planning staan om volgend jaar te investeren. Dat is bovenop investeringen die al door de gemeenteraad zijn gegaan. Het gaat bijvoorbeeld om extra geld voor de renovatie van Het Stadskwartier. Als gevolg van prijsontwikkelingen valt de renovatie van de school 256.000 euro duurder uit.

Ook wil de gemeente 450.000 euro investeren in KBS de Plataan. Omdat het aantal leerlingen er groeit, heeft de school extra ruimte nodig. Daarom krijgt de school twee extra lokalen.

Twee miljoen voor sport

Bijna twee miljoen euro is er volgend jaar extra nodig voor sport en bewegen. Dit geld gaat vooral zitten in sportpark Ezinge. Zo is er 810.000 euro nodig voor de vervanging van kunstgrasvelden en 250.000 euro voor de vervanging van de atletiekbaan en het middenterrein. Ook wordt er 425.000 euro uitgetrokken om de verlichting op het sportpark te vervangen naar ledverlichting.

Voor sportzaal Het Erf wordt iets meer dan 200.000 euro uitgetrokken. Daar gaat het voornamelijk om de vervanging van de vloer en belijning en de verwarmingsinstallaties.

Skatepark en riolering

Ook wil de gemeente 1,9 miljoen euro extra investeren in de openbare ruimte. 750.000 euro is daarvan bedoeld om de riolering aan te pakken. Deze werkzaamheden zijn grotendeels gekoppeld aan bouwplannen in nieuwbouwwijken. Daarnaast moest onder andere de riolering in de Voorstraat en Westeinde aangepakt worden. Tegelijk met deze werkzaamheden worden deze twee straten heringericht, waar 325.000 euro mee gemoeid gaat.

Op de planning staat ook de aanleg van een nieuw skatepark in Koedijkslanden. De Meppeler Skate Vereniging heeft daarvoor de nodige plannen uitgewerkt. De gemeente trekt hier volgend jaar 150.000 euro voor uit.

Lees ook:
Meppeler Skate Vereniging is nieuw in Meppel: ‘Inspreken in de raad over de plannen was compleet nieuwe ervaring’

De overige investeringen in de openbare ruimte betreffen onder andere de het vervangen van de verlichting naar ledverlichting, de aanleg van hondenspeelplaatsen, de vervanging van speeltoestellen en de vervanging van zieke bomen.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met deze investeringen.

Het bericht Gemeente wil volgend jaar 7 miljoen euro extra investeren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy