Biertappers uit Drenthe strijden in Westerbork om plek in de landelijke finale

Na twee jaren zonder biertapwedstrijden is het weer zover. Op maandag 24 oktober gaan biertappers uit heel Drenthe met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de finale van het NK Biertappen. Bij Meursinge in Westerbork zijn alle voorbereidingen getroffen om de horecakampioenen uit onze regio te laten schitteren.

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. Op een groot aantal locaties in heel Nederland worden regionale wedstrijden georganiseerd. In totaal gaan ruim 1000 biertappers de strijd met elkaar aan om uiteindelijk in de landelijke finale te komen. Het Drentse kampioenschap is een initiatief van een afvaardiging van oude en huidige leden van de horeca uit Westerbork en wordt ondersteund door Stichting Tapwedstrijden.nl.

Bij Zalencentrum Meursinge beoordelen Dries Steenhuis (voormalig horecaondernemer), twee juryleden van Stichting Tapwedstrijden en een vertegenwoordiger van Heineken alle deelnemers om ervoor te zorgen dat de beste biertappers door gaan naar de finale. Dries: “De deelnemers zijn fanatiek en de wil om te winnen is groot en daardoor moeten we streng zijn. We willen natuurlijk dat de beste biertapper van Nederland straks uit Drenthe komt.” De finalisten worden tijdens de Horecava in Amsterdam beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen.

Volgens vast protocol

Per tapwedstrijd, die volgens een vast protocol en kwaliteitseisen wordt gehouden, gaat de beste tapper en voor Drenthe ook de nummer 2 door naar de finale die in januari op de Horeca vakbeurs Horecava in Amsterdam plaatsvindt.

Gert Boverhof uit Ansen in 2015 in actie.

Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: “Het animo om een eigen wedstrijd op te zetten vanuit de horeca is dit jaar weer begonnen na 2 jaren van gedwongen sluiting door corona. Logisch ook, want het is een mooie gelegenheid om je horecazaak weer in de kijker te zetten. Iets dat iedere horecazaak in deze tijd van stijgende energieprijzen goed kan gebruiken. De organisatie van de tapwedstrijden is dit jaar verder geprofessionaliseerd om het zo nog eenvoudiger te
maken om deel te nemen.”

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier.

Het bericht Biertappers uit Drenthe strijden in Westerbork om plek in de landelijke finale verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy