Charlotte uit Nijeveen pronkt in boerinnenkalender

Charlotte Dijkman uit Nijeveen staat op de boerinnenkalender van volgend jaar. Het is de twaalfde keer dat de boerinnenkalender uitkomt.

Deelname aan de pikante kalenders levert voor velen niet alleen mooie jeugdfoto’s op voor later, maar het is ook een spreekbuis waarop zij hun stem kunnen laten gelden. Via de kalender proberen de boeren dit jaar op een luchtige manier te communiceren, in een tijd dat er op het platteland onvrede heerst. Oorzaak: stikstof.

“De bekende boerenvlag hangt inmiddels aan mijn auto”, vertelt de Nijeveense. “Daarnaast hebben we thuis ook vlaggen op de kop gehangen.” De kalendermodellen spreken zich uit tegen het stikstofbeleid, maar het merendeel houdt er ook een constructieve benadering op na.

Luchtig lichtpuntje

De initiatiefnemers van de kalender hopen dat schaars geklede agrariërs met een missie wellicht voor een luchtig lichtpuntje kunnen zorgen. Want volgens de organisatie lijken zwaar beladen thema’s als de protesten, verontrustende aantijgingen en oplopende grondstofprijzen de drie meest besproken onderwerpen van het jaar te worden.

Recordaantal aanmeldingen

“Er komen jaarlijks honderden aanmeldingen binnen van mensen die vrijwillig en vol trots schaars gekleed gefotografeerd willen worden om hun sector te promoten”, zegt kalendermaker Stef Bloo. Voor de boerinnenkalender van volgend jaar kwam een recordaantal van 407 inschrijvingen binnen.

Uit al deze aanmeldingen zijn dertig agrariërs geselecteerd voor een pikante fotoshoot. Vijftien voor de boerinnenkalender, en vijftien voor de boerenkalender. Het is de vijfde keer dat de boerenkalender uitkomt.

De nieuwe kalender is verkrijgbaar via boerendingen.nl.

Charlotte Dijkman uit Nijeveen staat in de boerinnenkalender.

Het bericht Charlotte uit Nijeveen pronkt in boerinnenkalender verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy