Vrouwenwedstrijd tijdens EK wielrennen start volgend jaar in Meppel

De vrouwenwedstrijd tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen start volgend jaar in Meppel. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 23 september, en de dames vertrekken vanuit de oude binnenstad van Meppel.

Lorena Wiebes is de regerend Europese kampioene. Zij reed samen met onder meer Ellen van Dijk en Thalita de Jong de wegwedstrijd. De kans bestaat dat deze toppers, of een Marianne Vos en Annemiek van Vleuten, volgend jaar dus vanuit Meppel strijden voor de Europese titel. De finish is op de Col du Vam.

Iedere wedstrijd start in andere plaats

De Europese kampioenschappen wielrennen vinden volgend jaar in Drenthe plaats. De wedstrijden vinden plaats van dinsdag 19 tot en met zondag 24 september. Iedere wedstrijd start in een andere plaats, alleen alle tijdritten starten vanaf deze plek: Wildlands.

“We zijn trots dat de provincie Drenthe volgend jaar gastheer mag zijn van het Europees Kampioenschap wegwielrennen, een topsportevenement van formaat”, zegt provinciebestuurder Henk Brink.

Programma

Emmen krijgt een belangrijke rol in de Europese titelstrijd als locatie voor de individuele tijdritten op dinsdag 19 september. Deze starten vanuit Wildlands en finishen op de Hondsrugweg in Emmen. Een dag later is dezelfde stad de start- én finishlocatie voor de gemengde landenestafette voor junioren en profs.

Op donderdag 23 september is dan de wegwedstrijd voor de beloften (onder 23 jaar), de start daarvan is in Hoogeveen, voor zowel de heren als de dames. Op vrijdag is de wegwedstrijd voor junioren. Deze begint in Coevorden. De startlijn voor de mannelijke profs wordt op zondag 24 september getrokken nabij het Drents Museum in Assen.

“Het idee van meerdere start- en finishgemeenten spreekt ons enorm aan”, reageert Enrico Della Casa, voorzitter van de Europese Wielerbond. “Het is duidelijk dat de hele provincie Drenthe betrokken is bij dit evenement. Daar zijn wij blij mee.”

Volledige route volgt nog

De precieze routes van de wegwedstrijden worden in een later stadium bekend gemaakt. De finales van alle wedstrijden wordt op omlopen rond de bekendste Drentse wielerhelling Col du VAM verreden. In januari komt de Europese Wielerbond naar Drenthe om routes te keuren. Daarna wordt het programma definitief gemaakt.

Het bericht Vrouwenwedstrijd tijdens EK wielrennen start volgend jaar in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy