Pumptrackbaan in Oosterboer begint steeds meer vorm te krijgen

De pumptrackbaan die in het Ringpark in de Oosterboer komt, krijgt steeds meer vorm. Voor de aanleg van de baan was er nog veel te doen over de baan. Omwonenden maakten zich ernstige zorgen om overlast en wilden daarom de baan op een andere plek hebben.

Uiteindelijk is er toch gekozen voor deze plek, na overleg met de bewoners. Met de gemeente is afgesproken dat er een groene afscheiding rondom de pumptrack komt. Ook is het de bedoeling dat de baan alleen tussen zonsopkomst en zonsondergang wordt gebruikt. Dit wordt met borden kenbaar gemaakt. Iedere drie maanden volgt er een evaluatie tussen de gemeente en de buurtbewoners. Als het nodig blijkt, worden er dan extra maatregelen getroffen.

“Als omwonenden zijn we blij met deze afspraken”, laat buurtbewoner Robert Bakker weten. “We zijn ook nooit tegen de komst van de pumptrack geweest, het ging ons slecht om de locatie ervan. We juichen het zelfs toe dat dit voor jongeren in Meppel wordt gerealiseerd. Wat dat betreft is het mooi dat we er nu een streep onder kunnen zetten.”

Werkzaamheden

De werkzaamheden begonnen begin vorige maand. In totaal duren de werkzaamheden tussen de anderhalf en drie maanden.

De pumptrackbaan komt te bestaan uit twee banen. Er komt een driehoekige kidsbaan die zo’n 45 meter lang is. En de pumptrackbaan zelf wordt ongeveer 165 meter lang. Deze telt meerdere bochten en heuvels. De pumptrack heeft bochten met een hoogte van 120 centimeter. De kidsbaan heeft bochten tot 70 centimeter hoog.

Lees ook:
Aanleg van pumptrackbaan in Ringpark in de Oosterboer begint morgen

Dat de baan er komt, komt voort uit een idee van twee tieners die in de Oosterboer wonen. Marijn Zinger en Wessel Koster verzamelden genoeg handtekeningen voor hun plan, waarna de politiek zich erover ging buigen.

“Ik vind het fijn dat omwonenden de bereidheid laten zien om met ons mee te denken over de inrichting en het toekomstig gebruik van de baan”, zegt wethouder Klaas de Vries. “En dat we daarmee de droom van een aantal jonge initiatiefnemers werkelijkheid gaan maken. De komende tijd houden we nauw contact met de buurt om te zien hoe het gaat.”

Het bericht Pumptrackbaan in Oosterboer begint steeds meer vorm te krijgen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy