Dorps- en buurthuizen in Drenthe krijgen 1000 euro subsidie voor verduurzaming

Vanwege de gestegen energieprijzen krijgen dorps- en buurthuizen in Drenthe 1000 euro subsidie van de provincie. Dit geld is bedoeld voor verduurzaming en als tegemoetkoming in de energiekosten.

“Deze centra vervullen vaak een spilfunctie in een dorp of wijk. Als gevolg van de gestegen energieprijzen hebben dorps- en buurthuizen in Drenthe veel moeite om financieel rond te komen”, zegt provinciebestuurder Hans Kuipers. “Ze voelen extra noodzaak om nog sneller te verduurzamen. Voor veel van deze accommodaties komt dit bovenop de inkomstenderving die is ontstaan omdat ze de afgelopen jaren door corona niet volop hebben kunnen draaien.”

Verantwoordelijk

De provincie is in eerste instantie niet verantwoordelijk voor de ondersteuning van dorps- en buurthuizen. Wel zegt de provincie zich betrokken te voelen bij de dorps- en buurthuizen. Ook begin dit jaar gaf de provincie al 1000 euro aan dorps- en buurthuizen.

Het bericht Dorps- en buurthuizen in Drenthe krijgen 1000 euro subsidie voor verduurzaming verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy