PvdA vraagt provincie over afschieten damherten, na berichten van inwoners uit Zuidwest-Drenthe

“Van inwoners uit Zuidwest-Drenthe bereiken ons berichten dat er damherten zijn of worden afgeschoten in gebieden waar al enkele jaren spontane vestiging van damherten uit Zuidoost-Friesland gaande is”, zegt Rudolf Bosch, namens de PvdA Drenthe.

De partij is bezorgd om damherten in Zuidwest-Drenthe. De PvdA heeft daarom vragen aan de provincie gesteld. Zo wil de partij weten of er wilde damherten uit Zuidoost-Friesland om eigen kracht in Drenthe vestigen en mogelijk voortplanten.

Nulstand

Bij deze spontane vestiging is geen sprake van een nulstand voor deze dieren, maar in principe is Drenthe ‘verboden gebied’ voor damherten. De dieren zouden te veel schade veroorzaken aan de landbouw en ook een gevaar kunnen zijn voor het verkeer. Daarom is er in de provincie een nulstand voor dit dier.

“Bij toenemende aantallen moet ook hier worden nagedacht over de wijze van beheer”, vindt Bosch. Hij wil weten hoeveel damherten er dit jaar zijn afgeschoten door boa’s, provincieambtenaren of derden, en waarom dit is gebeurd. “Was van deze dieren met zekerheid bekend of het losgelaten of losgebroken dieren waren, en op welke basis is dit vastgesteld?”

Het bericht PvdA vraagt provincie over afschieten damherten, na berichten van inwoners uit Zuidwest-Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy