Nog 80.000 euro subsidie beschikbaar voor vergroenen van woonomgeving

Inwoners van Meppel kunnen nog voor 80.000 euro aan subsidie vragen voor het vergroenen van hun woonomgeving.

Het waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verstrekt al enkele jaren deze subsidie aan inwoners van Drenthe. Deze is onder meer te gebruiken voor groene daken, regentonnen of afgekoppelde regenpijpen. Van de 103.000 euro die beschikbaar is, is nu 23.000 gebruikt. De subsidie is voor inwoners van de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Meppel en Midden-Drenthe.

“Door samen kleine stapjes te zetten, maken we gezamenlijk een flinke stap door ons aan te passen aan het veranderde klimaat”, zegt Hans Wijnen, dagelijks bestuurslid bij het waterschap. “Wellicht nog leuker en niet onbelangrijk: het kan ook een flinke energiebesparing en dus minder kosten opleveren.”

Boom is gelijk aan 10 airco’s

Als voorbeeld van een energiezuinige maatregel geeft Wijnen het planten van een boom. “Het planten van een grote boom heeft het effect van tien airco’s. En het gebruikt geen stroom, een mooie winwin-oplossing.”

Net als voorgaande jaren blijft het aanleggen van groene daken op huizen, schuren en carports de koploper. Deze aanvraag ontvangt het waterschap het meeste.

Regen

“We zien de weersomstandigheden voor onze ogen extremer worden. Het wordt droger en heter, ook in de steden. Tegelijkertijd zien we vaker hevige regen voorbij komen. Samen met gemeenten en provincies kijken we naar knelpunten en oplossingen waar we water langer kunnen vasthouden of juist moeten afvoeren.”

De subsidie is niet alleen bedoeld voor particulieren. Ook scholen en bedrijven kunnen gebruik ervan maken. De subsidie is via de website van het waterschap aan te vragen.

Het bericht Nog 80.000 euro subsidie beschikbaar voor vergroenen van woonomgeving verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy