A28 tussen Zwolle en Meppel wordt voorzien van nieuw asfalt: twee maanden verkeershinder

De A28 tussen Zwolle en Meppel wordt voorzien van nieuw asfalt. Rijkswaterstaat start op 7 oktober met het onderhoud, in beide richtingen.

Het traject van 13 kilometer wordt in beide richtingen in verschillende fases aangepakt. Vooral tijdens de spits wordt verkeershinder verwacht: in beide richtingen zijn dan twee rijstroken beschikbaar in plaats van drie. Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde en verschoven rijstroken, een extra reistijd van ongeveer 20 minuten tijdens de spits. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Rijkswaterstaat meldt dat de werkzaamheden nu nodig zijn, om de weg in de winter weer in goede conditie te hebben.

Vier fasen

De werkzaamheden starten met het traject tussen Nieuwleusen en knooppunt Lankhorst in de richting van Meppel. Tot 20 oktober is dan de op- en afrit Staphorst (23) in de richting van Meppel en verzorgingsplaats Dekkersland afgesloten. Daarnaast is de op- en afrit Staphorst (23) in de richting van Zwolle van vrijdag 7 oktober 20.00 tot zaterdag 8 oktober 08.00 uur dicht.

A28 twee nachten afgesloten

In de tweede fase is de A28 tussen knooppunt Lankhorst en Nieuwleusen in de richting van Zwolle aan de beurt. De tussenliggende op- en afrit Staphorst (23) in de richting Zwolle is dan dicht van vrijdag 21 oktober 05.00 tot dinsdag 1 november 20.00 uur. In de nacht van 1 november is de A28 in de richting van Zwolle tussen 20.00 en 05.00 uur volledig afgesloten.

Van 1 tot 15 november wordt gewerkt aan de weg tussen Ommen en Staphorst in de richting van Meppel. Dan is n de nacht van 15 november de A28 in de richting van Meppel tussen 20.00 en 05.00 uur dicht.

De laatste fase betreft het traject tussen Staphorst en Ommen in de richting van Zwolle, van 16 tot 26 november.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert om tijdens deze periode in de spitsuren de A28 tussen aansluiting Ommen en knooppunt Lankhorst in beide richtingen te vermijden.

Het bericht A28 tussen Zwolle en Meppel wordt voorzien van nieuw asfalt: twee maanden verkeershinder verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy