Woonconcept begint met bouw van 32 woningen aan de Nijeveenseweg

Aan de Nijeveenseweg wordt over twee weken gestart met de bouw van 27 eengezinswoningen en vijf levensloopbestendige woningen. Tot en met 9 oktober kunnen woningzoekenden reageren op deze woningen.

“Het is de eerste keer dat we levensloopbestendige woningen bouwen in Meppel”, zegt Hans Veldman, projectmanager bij Woonconcept. Het project ligt tegen de Nieuwveense Landen aan. “We bouwen vijf blokken woningen. En van elk blok is één woning, levensloopbestendig. In dit geval betekent dit dat er een badkamer en een slaapkamer op de begane grond is.”

De woningen worden aangeboden via Thuiskompas. Dat is de site die Woonconcept, en alle andere Drentse corporaties, gebruiken om hun woningen aan te bieden. De levensloopbestendige woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden van 55+-ers of mensen die om een andere reden gelijkvloers moeten wonen.

Nul-op-de-meter

De woningen worden nul-op-de-meter. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken, als dat er bij normaal gebruik wordt verbruikt. De woningen krijgen een bodemwarmtepomp in combinatie met balansventilatie. Met de warmtepomp wordt de woning verwarmd, maar kan de woning ook gekoeld worden.

Over twee weken start het boren van de bronnen voor de warmtepompen, begin november wordt dan gestart met de bouw van de woningen. Naar verwachting worden begin volgend jaar de kappen geplaatst en levert Trebbe de eerste woningen in het voorjaar op aan Woonconcept.

Het bericht Woonconcept begint met bouw van 32 woningen aan de Nijeveenseweg verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy