Jubilerende AV de Sprinter organiseert de AH Elzinga Reestrun

De inmiddels 40-jarige atletiekvereniging AV de Sprinter in Meppel houdt op zaterdag 8 oktober de AH Elzinga Reestrun. “Helaas zien wij als organisatie, net als sommige andere collega-organisaties in de regio, tot op heden een daling in het aantal inschrijvingen ten opzichte van edities voor de coronapandemie.”

De organisatie vindt dit jammer: deze herfstklassieker een gevarieerd parcours door het Reestdal heeft voor iedere atleet iets te bieden. Zo is er om 11.30 uur de start van de halve marathon op sportpark Ezinge. De route gaat langs beide zijden van de Reest, door de Staphorster bossen en via het landgoed Dickninge. 

Het parcours is grotendeels verhard en gaat voor een klein gedeelte over zandpad en semi-verhard fietspad. “Ideaal voor de snelle atleet die voor een toptijd gaat maar ook lopers die genieten belangrijker vinden kunnen prima op dit parcours terecht”, aldus de organisatie.

10 Kilometer

De tien kilometer start om 12.00 uur en blijft iets meer in de buurt van Meppel. Ook tijdens deze afstand loopt de atleet door het Reestdal. De G-Runners en framerunners kunnen deze editie van de AH Elzinga Reestrun ook weer bij AV de Sprinter terecht. Voor hen is er een wedstrijd van 1000m op de Reestbaan.

Naast een kidsrun (1000m) voor kinderen tot en met ongeveer 12 jaar is er dit jaar voor het eerst een jeugdloop (2500 meter) voor jongeren van de middelbare school leeftijd. Deze vinden beide plaats op de Reestbaan te Meppel.

De tijdregistratie vindt elektronisch plaats. Speaker Herman Weening voorziet van de nodige informatie tijdens het evenement. De inschrijving is geopend tot 2 oktober via www.inschrijven.nl.

Het bericht Jubilerende AV de Sprinter organiseert de AH Elzinga Reestrun verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy