Aardkundig monument voor de Reest in Wilhelminapark onthuld

In het Wilhelminapark staat sinds vandaag een aardkundig monument voor de Reest. Het monument geeft uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de rivier die door het Reestdal gaat.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Reestoever School en Oekraïense leerlingen uit een internationale groep onthulden het monument. Dat deden zij samen met wethouder Robin van Ulzen, Herman Odink van het Waterschap Drents Overijsselse Delta en provinciebestuurder Tjisse Stelpstra.

Educatie

Voorafgaand aan de onthulling namen de leerlingen deel aan een educatief programma onder leiding van IVN Noord, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Het Drentse Landschap. Daarin leerden zij meer over het landschap in het Reestdal en de bodem en ondergrond van het gebied.

De rivier de Reest begint in de omgeving van Slagharen en slingert via diverse dorpen richting Meppel waar het water uitmondt in het Meppelerdiep. De kenmerkende slingerbochten in de rivier, de ondergrond en het landschap afgewisseld met natte hooilanden en droge dekzandruggen maken de Reest tot een aardkundig monument.

Wandeling

De Reest is ook het middelpunt van de stadsrandzone Meppel die de afgelopen jaren aan de zuidzijde van de stad is ontwikkeld. Een combinatie van opgaves voor water, natuur en recreatie. De zone waarin onder andere een uitkijktoren, een trekpontje over de Reest, informatieborden en een verhalenpaal te vinden zijn, maakt onderdeel uit van een wandelroute. Deze wandelroute is uitgezet door Recreatieschap Drenthe en gaat onderdeel uitmaken van het Wandelknooppuntennetwerk Drenthe. De route loopt over gras-, zand- en fietspaden en gewone wegen.

Sinds dit jaar is er een loslopend fiets- en voetpad aangelegd langs de Reggersweg.

Lees ook:
Vrijliggend voet- en fietspad langs de Reggersweg is klaar

Dertien monumenten

De Reest is het twaalfde aardkundig monument in Drenthe in de elfde gemeente. Er volgt nog een monument in gemeente De Wolden. Door het aanwijzen en onthullen van deze monumenten wil de provincie iedereen kennis laten maken met de rijke geschiedenis van de Drentse ondergrond.

Het bericht Aardkundig monument voor de Reest in Wilhelminapark onthuld verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy