Leerlingen van Stad & Esch beleven Techniek Experience

Zo’n 75 leerlingen van Stad & Esch uit Meppel hebben deelgenomen aan de Techniek Experience op het Alfa-college in Hoogeveen. De derde en vierdejaars vmbo-leerlingen maakten kennis met verschillende technische vakrichtingen in het mbo, in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding

De leerlingen gingen in groepen aan de slag, bij onder meer bouwkunde en elektrotechniek. Zo is Nathalie druk in de weer met kabeltjes en snoertjes. De 15-jarige leerling heeft bij de opleiding installatietechniek een lampje gemaakt op een standaard. “Dat was leuk om te maken en natuurlijk doet ‘ie het ook! Ik vond het een leuke dag. De docenten hebben het goed en duidelijk uitgelegd.”

Laurent (15) zit in de vierde klas en heeft zijn studiekeuze al gemaakt. “Ja hoor, bouwkunde!”. Tijdens de eerste ronde heeft Laurent gewerkt met het programma SketchUp 3D Tekenen. “Ik vond het een leuke dag. De docenten en studenten van het Alfa-college hebben ons goed geholpen.”

Het bericht Leerlingen van Stad & Esch beleven Techniek Experience verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy