Nieuwe ziekenhuis van Isala is genomineerd voor Zorggebouw van het Jaar

Het nieuwe ziekenhuis van Isala in Meppel is door de Architectenweb Awards genomineerd in de categorie Zorggebouw van het Jaar.

De jury van de awards vindt dat het gebouw door de architectuur een spannend en geslaagd beeld geeft. “Isala Meppel is een ziekenhuis dat alle stereotypes over wat een ziekenhuis zou moeten zijn overstijgt”, aldus de jury. Daarbij vindt de jury het ook interessant dat er gekozen is voor lokale vegetatie als beplanting.

Het gebouw is ontworpen door Vakwerk Architecten. De bouw van het ziekenhuis begon in 2020. Dit jaar werd het ziekenhuis in gebruik genomen.

Lees ook:
Minister Ernst Kuipers opent nieuwe ziekenhuis van Isala

“Dankzij een optimale daglichttoetreding, oriëntatie op de bestaande natuurlijke omgeving en een weloverwogen materiaalgebruik, voelt het gebouw meer aan als een gezondheidscentrum dan een ziekenhuis.” Het resultaat is volgens Architectenweb een elegant en vriendelijk gebouw waarin patiënten en bezoekers zich thuis kunnen voelen.

Reestdal

“Ook in haar architectuur wil Isala Meppel geen ziekenhuis zijn, maar wil ze zich juist aanpassen aan de prachtige natuur van het Reestdal. De gevel is bekleed met gevouwen aluminiumplaten die het licht op verschillende manieren reflecteren. Hiermee veranderen de gevelplaten, die in werkelijkheid maar één kleur hebben, afhankelijk van het standpunt, het moment van de dag, en de seizoenen van aanblik.”

Het ziekenhuis is het eerste gasloze ziekenhuis in Nederland.

Vier nominaties

In totaal maken vier zorggebouwen kans op de titel. Naast Isala zijn ook het entreepark en paviljoen van het UMC Amsterdam, het Jeroen Pit Huis in Amsterdam en de huiskamer van Ronald McDonald-huis in Nijmegen genomineerd.

De bekendmaking van de winnaar vindt in oktober plaats.

Het bericht Nieuwe ziekenhuis van Isala is genomineerd voor Zorggebouw van het Jaar verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy