Leerlingen van KC Kornalijn en kinderopvang Ennujij gaan samen met mensen met dementie bewegen

Meppel Actief en basisschool KC Kornalijn en kinderopvang Ennujij starten na de zomervakantie met gezamenlijk bewegen.

Op dagbegeleiding Argusvlinder krijgen mensen met een vorm van dementie ondersteuning bij de invulling van een dag. Ze krijgen er hulp om het geheugen te trainen, de conditie op peil te houden of bij het oefenen van vaardigheden die voor hen belangrijk zijn. En daarnaast krijgen ze gezelligheid door de aanwezigheid van de kinderen.

Vertelkoffer

Leerlingen uit groep 8 van KC Kornalijn gaan om de week op donderdagochtend in kleine groepjes naar de dagbegeleiding om daar samen met ouderen beweegactiviteiten te doen. Ook kinderopvang Ennujij komt om de week op donderdagochtend in kleine groepjes. De kinderen luisteren dan samen met de ouderen naar een verhaal uit de vertelkoffer. Of ze gaan samen bewegen of doen iets anders dan aansluit bij het thema waar de kinderen op de opvang mee bezig zijn.

De kinderen uit groep 8 leren omgaan met ouderen en leren over de meest voorkomende ziekte onder de ouderen. De kinderen van de opvang beleven plezier aan het op visite gaan bij de ouderen.

Dementie

Door de vergrijzing is dementie een groeiende doodsoorzaak in Nederland. Gemiddeld krijgt 1 op de 5 mensen te maken met deze ziekte. Ruim 280.000 mensen in Nederland kampen hiermee, de verwachting is dat het de komende 25 jaar zal verdubbelen tot meer dan een half miljoen. Meppel Actief is bezig met het opzetten van een samenwerking tussen verschillende organisaties om de strijd aan te gaan tegen dementie. Uit verschillende studies is gebleken dat actief blijven en bewegen preventief kan werken. Genezen is tot nu onmogelijk, vertragen kan wel. “Wij van Meppel Actief hopen dat dit project een positief effect zal hebben op de ouderen en kinderen”, aldus de buurtsportcoaches.

Het bericht Leerlingen van KC Kornalijn en kinderopvang Ennujij gaan samen met mensen met dementie bewegen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy