Beeldentuin de Havixhorst grijpt naast de Drentse Anjer Prijs

Beeldenpark de Havixhorst heeft de Drentse Anjer Prijs van dit jaar niet gewonnen. Het beeldenpark was een van de drie genomineerden.

De prijs is gegaan naar Stichting Historisch Klazienaveen. De jury zegt dit jaar voor een lastige keuze te hebben gestaan. “Alle drie de genomineerden hebben een belangwekkend ‘trackrecord’ en zaten in coronatijd niet stil”, meldt de jury. De derde genomineerde was The Bake Shop.

Over het beeldenpark schrijft de jury dat het zich toelegt “op de beeldende kunst in een prachtig groen decor en zich naast kunstliefhebbers richt op scholieren”. Desalniettemin heeft de jury gekozen voor de stichting Historisch Klazienaveen. “Zij laten zien dat het mogelijk is om de geschiedenis van de eigen plek op een makkelijk toegankelijke en aanstekelijke manier tot leven te brengen. Juist ook door actief de samenwerking aan te gaan met andere partijen om zo meer te bereiken. Ze zijn een belangrijke ambassadeur van het dorp en daarmee voor de lokale geschiedenis van Drenthe.”

5000 euro

Met de Drentse Anjer Prijs wil het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn waardering uitspreken voor culturele organisatoren die een stimulerende bijdrage leveren of een belangrijke impuls geven aan het culturele klimaat van Drenthe. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro.

Het bericht Beeldentuin de Havixhorst grijpt naast de Drentse Anjer Prijs verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy