Laatste fase van aanleg van wandelknooppuntennetwerk door Drenthe en Meppel gaat beginnen

Recreatieschap Drenthe gaat beginnen met de afsluitende fase van het aanleggen van een wandelknooppuntennetwerk in Drenthe. De werkzaamheden in Meppel moeten nog beginnen. Momenteel is het wandelnetwerk de gemeente Meppel in ontwikkeling, meldt Recreatieschap Drenthe.

De provincie Drenthe wil ruim 750.000 euro aan subsidie geven aan Recreatieschap Drenthe. Met deze bijdrage zorgen zij voor de aanleg van wandelknooppunten in de gehele gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Hoogeveen, Assen, Midden-Drenthe en voor een deel in Westerveld, Emmen, Noordenveld en Meppel. In de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en De Wolden zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond of in een afrondende fase.

“De aanleg van het wandelknooppuntennetwerk is een enorme aanwinst voor Drenthe”, vertelt voorzitter van het Recreatieschap Drenthe, Bas Luinge.

5500 kilometer

Het wandelnetwerk stelt wandelaars in staat om op basis van knooppunten wandelingen uit te stippelen. Het netwerk bestaat voornamelijk uit onverharde paden door afwisselende landschappen en gaat langs horeca, attracties, musea en bezienswaardigheden. Met het netwerk krijgen inwoners en toeristen de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken.

Het gaat in Drenthe om 5500 kilometer aan wandelroutes via dit netwerk. Eind 2024 moet alles klaar zijn. Ook sluiten de knooppunten aan op het wandelknooppuntennetwerk in Overijssel, Friesland, Groningen en Duitsland. “Het netwerk geeft een impuls aan het toerisme, zal hopelijk een boost geven aan de aangelegen horeca- en recreatiebedrijven, maar is ook voor onze eigen inwoners een pluspunt”, meent Luinge.

Henk Brink, provinciebestuurder van Drenthe, zegt dat het de ambitie is van de provincie om de vrijetijdsprovincie van Nederland te worden. “Met het versneld realiseren van dit netwerk sluiten we aan bij de behoefte van de Drentse wandelaar. We maken wandelen nog makkelijker en toegankelijker in de gehele provincie.”

Het bericht Laatste fase van aanleg van wandelknooppuntennetwerk door Drenthe en Meppel gaat beginnen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy