Provincie gaat komende weken omgekeerde vlaggen van publieke eigendommen verwijderen

De provincie gaat de komende weken zelf de omgekeerde vlaggen van publieke eigendommen verwijderen. Dat doet ze vanwege de hoge snelheden op de provinciale wegen, met het oog op de verkeersveiligheid.

“Deze zomer hebben we, in tegenstelling tot ons beleid en bij grote uitzondering, ruimte gegeven aan de actie”, zegt provinciebestuurder Nelleke Vedelaar. De gemeenten en provincie zijn allemaal op hun eigen wijze in overleg, of gaan in overleg, met groepen in de samenleving over het opruimen van de vlaggen. In Meppel moesten de omgekeerde vlaggen voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, op 15 augustus, weg zijn. Vanaf 18 augustus mocht een groep in Nijeveen ze in overleg met de gemeente weer terug hangen.

Herfst

“Met de herfst op komst, is het noodzakelijk om de vlaggen te verwijderen langs provinciale wegen en vaarwegen”, aldus Vedelaar. “Daarnaast willen we evenzeer tegemoetkomen aan mensen die, om welke reden ook, moeite hebben met de omgekeerde vlaggen aan publieke eigendommen”, vervolgt ze.

Gesprekken blijven gevoerd worden

De gesprekken met de groepen blijven overigens gevoerd worden. Gemeenten vragen lokale groepen, in eerste instantie, om de vlaggen zelf weg te halen. “Als gemeenten willen we het constructieve gesprek met de agrarische sector blijven voortzetten”, reageert Rikus Jager, burgemeester van de gemeente Westerveld. Hij spreekt ook namens de Vereniging Drentse Gemeenten.

“Dit is tot nu toe goed gegaan en dat vinden we belangrijk. Ook het gesprek over het weghalen van vlaggen aan gemeentelijke eigendommen voeren we in goed onderling overleg, eveneens met respect voor diegenen die juist moeite hebben met het symbool van de omgekeerde vlag.”

Lees ook:
Omgekeerde vlaggen moeten tijdens herdenking Tweede Wereldoorlog even weg

Het bericht Provincie gaat komende weken omgekeerde vlaggen van publieke eigendommen verwijderen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy