Aanleg van pumptrackbaan in Ringpark in de Oosterboer begint morgen

De eerste werkzaamheden voor de pumptrackbaan in de Oosterboer beginnen morgen. De baan wordt aangelegd in Ringpark, naast de al bestaande halfpipe.

Het terrein wordt geschikt gemaakt voor de fundering en daarna wordt het asfalt met heuvels en bochten met de hand verwerkt. De totale aanleg van de pumptrackbaan duurt tussen de 1,5 en 3 maanden. Dit is afhankelijk van het weer en de veiligheidskeuring.

Een pumptrackbaan is een kruising van een baan voor de BMX en een skatepark. De pumptrackbaan komt te bestaan uit twee banen. Er komt een driehoekige kidsbaan die zo’n 45 meter lang is. En de pumptrackbaan zelf wordt ongeveer 165 meter lang. Deze telt meerdere bochten en heuvels. De pumptrack heeft bochten met een hoogte van 120 centimeter. De kidsbaan heeft bochten tot 70 centimeter hoog.

Idee uit de beurt

Dat de pumptrackbaan komt, komt voort uit een idee van de tieners Marijn Zinger en Wessel Koster, die allebei in de Oosterboer wonen. Ze maakten een plan voor de komst van een pumptrackbaan, wisten er voldoende handtekeningen voor te verzamelen en de politiek stemde in met het plan.

De aanlegwerkzaamheden zelf duren ongeveer 3 weken. Aan het eind legt de gemeente nog verlichting aan, worden er afvalbakken geplaatst en plaatst ze groen terug.

Lees ook:
Oosterboer krijgt een pumptrackbaan: 165 meter lang met bochten tot 120 centimeter hoog

Het bericht Aanleg van pumptrackbaan in Ringpark in de Oosterboer begint morgen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy