Plannen voor parkachtige buurt met small villa’s in Nieuwveense Landen

“We bouwen in Boshoven geen villawijk, maar een small villawijk”, zegt Ewald Spijker namens Hesp Projectontwikkeling bv. Boshoven wordt een nieuw buurtje in de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen.

Er ligt nu een plan om in Boshoven vier clusters van twee typen small villa’s te bouwen. Deze moeten in een parkachtige omgeving gebouwd worden. De buurt Boshoven vormt een onderdeel van een compensatiebos en het omliggende weidelandschap. De bestaande bosschages, singels en boerderijen met hun erfbeplanting vormen de aanleiding om het bos en de nieuwe buurt in het landschap te voegen. Binnen Boshoven is er ruimte voor verschillende architectuurstijlen en afwijkende maatvoering van bebouwing. En dus ook small villa’s.

Wapen van Meppel

Het gaat om twee typen small villa’s, die de naam De Turf en De Klaver hebben meegekregen. Die namen verwijzen naar het wapen van Meppel. In het wapen van Meppel zijn onder meer de veenafgraving en de turfhandel afgebeeld. De klaverbladen in het wapen staan voor het weidegebied.

De Turf wordt een small villa met 105 vierkante meter aan woonoppervlakte, daarbij zit een parkeerplek op eigen terrein. De Klaver wordt nog iets kleiner. Die small villa heeft een woonoppervlakte van 95 vierkante meter, met ook een parkeerplek op het eigen terrein. Allebei de types zijn vrijstaande woningen.

“Een villa is een ruim en landelijk gelegen vrijstaand grote woonhuis met een woonoppervlakte van 200 vierkante meter”, verduidelijkt Spijker. “Een small villa is een hoogwaardige vrijstaande woning, teruggebracht tot de essentie van wat nodig is om uiterst comfortabel te wonen.”

De vier clusters vormen ieder een eigen woongemeenschap waarbij. Met schelpenpaadjes en een gemeenschappelijk park worden de verschillende clusters met elkaar verboden.

Het bericht Plannen voor parkachtige buurt met small villa’s in Nieuwveense Landen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy