Oud Meppel heeft wandeling uitgestippeld voor Open Monumentendag met rondleiding door Ogterop en Meppeler toren

Een rondleiding in schouwburg Ogterop, een kijkje in een nieuwe woning in de voormalige Zuiderschool en de Meppeler toren beklimmen. Het zijn drie dingen die je onder andere kan doen tijdens Open Monumentendag in Meppel, op zaterdag 10 september.

Stichting Oud Meppel heeft ook voor dit jaar weer een programma samengesteld tijdens de dag. “Zou het in 2022 ook een landelijke monumentendag kunnen organiseren zoals vroeger?”, vroeg de organisatie zich na de nodige coronajaren zich af. “Het is en blijft balanceren tussen hoop en vrees vanwege de nieuwe richtlijnen. Centraal werd al besloten dat in 2022 de Open Monumentendag door kan gaan, in Meppel in een aangepaste vorm.”

Het is Oud Meppel gelukt om een programma klaar te hebben. Deze keer in de vorm van een wandelroute van 2,5 kilometer door de stad. Daarbij mogen deelnemers ook een paar gebouwen naar binnen. “Daarnaast hebben wij extra ondersteunende QR-codes gemaakt zodat men toch een indruk krijgt van het gebouw.” Het thema van Open Monumentendag is ‘verduurzamen’.

Wandelboekje

Voor de dag heeft Oud Meppel een wandelboek gemaakt. Die is zaterdag vanaf 10.30 uur af te halen bij het gebouw van Oud Meppel aan de Sluisgracht. Daarin zijn vijf QR-codes verwerkt. Bij het scannen van de code, komt er informatie, maar ook foto’s en video’s beschikbaar.

Het boek leidt de deelnemers langs de route. Die gaat onder meer langs het oude stadsziekenhuis, de Meppeler toren en de Mariakerk, de Samenstroom, molen De Weert en de oude HBS en Zuiderschool. De wandeling is gratis en zonder aanmelding mogelijk.

Het boekje is alleen tijdens de dag gratis af te halen, tot 17.00 uur. Daarna is het nog wel af te halen bij Boekhandel Riemer Barth en Oud Meppel op te halen voor 2,50 euro.

Concert

Open Monumentendag wordt in Meppel afgesloten met een concert in de Grote en Mariakerk. Van 16.00 tot 17.00 uur wordt een orgelconcert gegeven door organist Mannes Hofsink. Voor de deelnemers aan de Monumentendag is de toegang gratis.

Het bericht Oud Meppel heeft wandeling uitgestippeld voor Open Monumentendag met rondleiding door Ogterop en Meppeler toren verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy