Nieuwveense Landen krijgt nieuw park met kikkerpoel, trimparcours en veel bomen, maar wat wordt de naam?

In de Nieuwveense Landen komt een nieuw park. Dat had de naam ‘Boombos’ meegekregen, omdat het een initiatief is vanuit Boom Lab. Dat Meppeler bedrijf bestond in 2020 precies 175 jaar, en om dat te vieren kwam het bedrijf met het plan om minimaal 500 bomen te planten.

Maar omdat volgens de gemeente deze naam niet de lading dekt van het park, komt de gemeente met een prijsvraag. Tot 31 oktober kan iedereen een naam indienen. De winnaar krijgt een Meppelbon ter waarde van 50 euro. De enige naam die niet kan is het Watertorenpark, want die bestaat al.

Input van inwoners

Na een brainstormsessie is begin juni een inloopavond georganiseerd met het voorlopig ontwerp voor het te ontwikkelen park. Met die reacties is het huidige ontwerp tot stand gekomen.

Zo komt het park eruit te zien.

En dat park gaat niet alleen bestaan uit een bos. Ook komt er een ligweide, kikkerpoel en wordt er een trimparcours aangelegd. Dat is parcours van enkele kilometers met kleine obstakels, die je kan afleggen om je conditie in peil te houden. Daarnaast komt er een bloemenweide, een fruitlaan en komt er een fietsenstalling zodat bezoekers er hun fiets kunnen stallen om door het park te struinen.

“De gemeente is trots op het ontwerp van dit nieuwe stukje groen dat in samenwerking met haar bewoners tot stand is gekomen”, vertelt wethouder Klaas de Vries. “We danken ook het bedrijf Boom Laboratoriumleverancier die bomen en jonge aanplant heeft gedoneerd voor de inrichting en Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe voor hun inzet namens Plan Boom.”

Perenbomen

Er komen onder andere fruitbomen als handappel, kroos en peer. Daarnaast worden er esdoorns, elzen, lindes, walnoten en treurwilgen geplant. Twee tamme kastanjes vormen de entreepoort.

De planning is dat eind dit jaar met de inrichting van het park wordt gestart. Bezoekers kunnen dan in het voorjaar van volgend jaar in dit nieuwe stukje groen terecht.

Uitbreiding

In een latere fase volgt er nog een uitbreiding ten zuidoosten van het park, aan de andere kant van de Nijeveense Grift. Daar komt onder meer een uitkijkpost, een speelplek en een hondenlosloopplek.

Een naam kan via dit formulier doorgegeven worden.

Lees ook:
Boom BV schenkt relaties een eigen ‘boombos’

Het bericht Nieuwveense Landen krijgt nieuw park met kikkerpoel, trimparcours en veel bomen, maar wat wordt de naam? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy