Richard Korteland beëdigd voor tweede termijn als burgemeester van Meppel

Richard Korteland is beëdigd voor zijn tweede termijn als burgmeester van de gemeente Meppel. Deze herbenoeming geldt voor zes jaar.

De commissaris van de Koning van Drenthe, Jetta Klijnsma, heeft Korteland beëdigd. De eerste termijn van burgemeester Richard Korteland eindigde op 1 september 2022. De gemeenteraad deed op 13 januari 2022 de aanbeveling om Richard Korteland te herbenoemen voor een tweede termijn als burgemeester van de gemeente Meppel.

Crises

“De afgelopen zes jaar hebben mij veel gebracht”, reageert de burgemeester. “Ik durf te stellen dat er afgelopen jaar meer ontwikkelingen waren dan we in lange tijd gezien hebben. Ontwikkelingen die Meppel nog mooier hebben gemaakt. Maar ook ontwikkelingen die niet gewenst of allerminst makkelijk waren, en nog steeds zijn. De afgelopen jaren werden gedomineerd door crises.” Hij benoemt onder meer de coronacrisis, stikstofcrisis en personeelscrisis.

“Het heeft allemaal impact op ons. Op onze gezondheid, ons gemoed, ons gevoel van vrijheid en die impact valt niet te onderschatten.” Daarvoor heeft hij besluiten moeten nemen, die bijna niet genomen werden door burgemeesters, vertelt hij. “Besluiten die effect hebben op onze inwoners, ondernemers en ambtelijke organisatie bijvoorbeeld.”

Hij zegt dat hij besluiten heeft genomen waar niet iedereen het altijd mee eens is geweest. “Daar ben ik mij ook van bewust. En toch nam ik ze met voelbare steun en vertrouwen. En dat vertrouwen wordt hier nu bekroond, als ik dat zo mag zeggen.”

Meppelers laten zich van beste kant zien

Korteland is enorm te spreken over Meppel. Voordat hij burgemeester was in Meppel, zat hij van 2005 tot en met 2016 in de politiek in Papendrecht. Eerst als lid van de gemeenteraad, vervolgens fractievoorzitter van de VVD en de laatste zes jaar als wethouder van die gemeente.

“Ik heb heel veel mooie dingen gezien”, zegt hij over de eerste zes jaar als burgemeester van Meppel. “Want ook in moeilijke tijden laten Meppelers zich van hun beste kant zien. De veerkracht en de vindingrijkheid van de Meppeler samenleving hebben echte diepe indruk op mij gemaakt. Ik wilde hier graag naar toe. Ik woon en leef nu samen met mijn vrouw. En het is bijzonder om te mogen zeggen dat je ook Meppeler bent.”

Het bericht Richard Korteland beëdigd voor tweede termijn als burgemeester van Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy