Brug over Wold Aa wordt vervangen: weg is vier maanden afgesloten

De brug op de Commissaris de Vos van Steenwijlaan en de Ruinerwoldseweg, die over de Wold Aa gaat, wordt vervangen. Daarom zijn de twee wegen, vlak langs de pabo, vanaf morgen afgesloten voor verkeer.

De werkzaamheden duren minimaal vier maanden. Aanwonenden blijven bereikbaar of worden verzocht de omleidingsroutes te volgen. Voetgangers en fietsers gaan geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Landgoed

De nieuwe brug die over de Wold Aa komt te liggen is gebaseerd op het landgoed van de Commissaris de Vos van Steenwijk, bij het kasteel de Gelder. Dat ligt in Wijhe. De historie en het uiterlijk van deze brug vormen de basis van het ontwerp van de nieuwe brug over de Wold Aa. Het autoverkeer, de fietser en voetganger behouden allemaal hun plek binnen het profiel van de brug.

Zo gaat de nieuwe brug over de Wold Aa eruit zien.

“Ook geven we ruimte aan de flora en fauna. Dit doen we met een faunapassage en natuurlijke oeverbegroeiing”, beschrijft de gemeente de plannen voor de nieuwe brug. De aanwezige monumentale kastanjeboom blijft behouden en er is ruimte voor een extra boom aan de noordkant van de brug. Ook wordt er een bank aangebracht op de brug.

Slopen, bouwen en afronden

De werkzaamheden bestaan uit drie fases. Als eerste wordt, uiteraard, de brug gesloopt. Daarvoor wordt de weg opengebroken, waarna de brug in delen wordt gesloopt. Daarna wordt de nieuwe brug in de straat geplaatst, nadat er nieuwe oeverbescherming en boorpalen zijn aangebracht. Als laatste werkt de gemeente aan het groen.

De brug over de Wold Aa wordt vervangen.

Het bericht Brug over Wold Aa wordt vervangen: weg is vier maanden afgesloten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy