Speciale kinderversie van het Meppeler coalitieakkoord overhandigd aan leerlingen van Stadskwartier

Liselot Raat, raadslid voor de VVD, en Robbert van Leeuwen, raadslid van Sterk Meppel, hebben op basisschool Het Stadskwartier een kindercoalitieakkoord overhandigd aan leerlingen Eva en Rayaan van groep 8.

Het is voor het eerst dat er een kindercoalitieakkoord is gemaakt. Raul Klunder werkte namens D66 ook mee hieraan, maar hij kon niet bij de overhandiging zijn. Sterk Meppel, VVD en D66 zitten de komende vier jaar in de coalitie van Meppel.

Begrijpelijke taal

De kinderversie van het coalitieakkoord is geschreven in begrijpelijke taal. Er staan geen moeilijke woorden in en de zinnen zijn korter. Volgens Raat is het belangrijk dat juist kinderen snappen wat er in hun gemeente gebeurt. “Zij zijn ook gewoon inwoners die geïnformeerd moeten worden. Niet alle onderwerpen zijn natuurlijk interessant voor ze, maar over zaken als veiligheid, onderwijs en sport hebben ze best een mening. Daarom hebben we eerst uit het ‘gewone’ coalitieakkoord de zaken gehaald die belangrijk zijn voor kinderen. Daarna hebben we de belangrijkste informatie samengevat en herschreven.”

Presentatie

In Het Stadskwartier, de oude basisschool van Liselot Raat, gaven de twee politici een interactieve presentatie over het werk van de Meppeler gemeenteraad. Raat en Van Leeuwen maken daar sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart deel van uit.

Ze vertelden wat de gemeenteraad doet, hoe vaak ze vergaderen, welke onderwerpen er worden besproken en waarom het belangrijk is dat mensen zich aanmelden om iets in de politiek te gaan doen. Maar ze stelden de kinderen ook vragen en beantwoordden vele vragen uit de klas. Robbert: “We waren best een beetje verbaasd dat de kinderen zoveel wilden weten en echt goede vragen stelden. Het was ontzettend leuk om te zien dat ze zo geïnteresseerd waren.”

Het kindercoalitieakkoord is vorm gegeven door de 18-jarige Kirsten Mussche.

Het bericht Speciale kinderversie van het Meppeler coalitieakkoord overhandigd aan leerlingen van Stadskwartier verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy