Jongeren uit Meppel helpen mee met opbouw van festival Into the Great Wide Open op Vlieland

Een groep van zes Meppeler jongeren is deze week op Vlieland om samen met zes jongeren uit Enkhuizen mee te helpen bij de opbouw van het festival Into The Great Wide Open.

Welzijn MensenWerk uit Meppel werkt hiervoor samen met jongerenwerk in Enkhuizen. Het is bedoeld om een bijzondere werkervaring te bieden. Volgende week reist een tweede groep deelnemers, van het Meppeler bedrijf Cement Coaching & Dagbesteding af naar het Waddeneiland. Dan worden er zeven stretchtenten opgebouwd voor het festival.

“Op het mooiste eiland van Nederland mee mogen werken aan zo’n mooi festival is natuurlijk al bijzonder”, reageert Frans ten Veen, namens Cement Coaching & Dagbesteding. “Maar twee groepen jongeren uit verschillende regio’s samenbrengen door ze samen te laten werken is een waardevolle levenservaring.”

Eerdere samenwerking

De organisatie van Into The Great Wide Open werkte de afgelopen jaren geregeld samen met Cement. Uitgangspunt was om bij het festival maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook dit jaar heeft Into The Great Wide Open jongeren uitgenodigd om op Vlieland de handen uit de mouwen te komen steken. Het festival en de plaatselijke camping Stortemelk faciliteren deze activiteit door reis en verblijf van de jongeren volledig te vergoeden. Het festival vindt plaats van 1 tot en met 4 september.

Ten Veen: “Het is leuk om te zien hoe de groep uit Meppel meteen aansluiting vindt bij de groep uit Enkhuizen. Voor veel van de jongeren is het meer dan alleen een paar dagen helpen opbouwen. Sommigen zijn al jaren niet op vakantie geweest, of hebben er baat bij om even uit de sleur van thuis te ontsnappen. Dit is een ervaring die zoveel meer oplevert dan de som der delen.”

Het bericht Jongeren uit Meppel helpen mee met opbouw van festival Into the Great Wide Open op Vlieland verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy