Politie onderzoekt naar dumpingen van afval op snelwegen, met onder meer ongeval bij Meppel als gevolg

De politie is een rechercheonderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland. Gisteren botste een automobilist op de afrit bij Meppel-Noord op een dumping.

Het ongeval op de A32 bij Meppel gebeurde woensdagochtend. Een auto raakte total loss nadat deze op een stapel hooibalen met puin reed. Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde en de A7 ter hoogte van afslag Frieschepalen zijn er ongevallen ontstaan door afvaldumpingen.

Op de A7 ter hoogte van Midwolde kon een bestuurder van een personenauto vannacht een dumping van onder meer autobanden niet meer ontwijken. Bij Frieschepalen kwam ook een voertuig in aanrijding met gedumpt afval. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De bestuurders bleven in alle gevallen ongedeerd.

Protest

In de nacht van dinsdag op woensdag hadden boeren meerdere op- en afritten en ook snelwegen geblokkeerd met puin, mest en in sommige gevallen zat er ook asbest bij. Ook vandaag zijn er protestacties in de vorm van blokkades van boeren op snelwegen. Ze protesteren tegen de stikstofplannen van de regering.

Aanwijzingen

De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen. Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer. Daar waar sprake is van strafbare feiten, kunnen aanhoudingen worden verricht.

De politie onderzoekt de dumpingen op sporen die mogelijk kunnen wijzen op waar het afval vandaan komt. Er zijn kentekens genoteerd en er is met verschillende getuigen gesproken. Ook Forensisch Opsporing Verkeer doet onderzoek.

Consequenties

De politie waarschuwt dat het dumpen van afval op snelwegen zeer gevaarlijke situaties kan opleveren. “Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties”, aldus de politie.

Het bericht Politie onderzoekt naar dumpingen van afval op snelwegen, met onder meer ongeval bij Meppel als gevolg verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!