Gaat de regering meebetalen aan renovatie van schouwburg Ogterop?

De provincie Drenthe spoort de regering erop aan om mee te betalen aan de vernieuwing van schouwburg Ogterop. In ruil daarvoor bouwt de provincie dan 18.000 woningen.

Voor 2030 wil het kabinet dat er 900.000 woningen gebouwd worden, maar daar moeten de provincies met een plan voor komen. Het plan van Drenthe behelst de bouw van ruim 18.000 woningen. In ruil daarvoor heeft de provincie wel een waslijst aan wensen. Hoe meer er van die voorwaarden wordt voldaan, hoe meer huizen er gebouwd kunnen worden.

Een van die wensen is dat Den Haag mee gaat investeren in regionale voorzieningen, zodat de gemeenten in Zuidwest-Drenthe aantrekkelijk blijven. Hierbij wordt specifiek de vernieuwbouw van schouwburg Ogterop genoemd.

Vernieuwbouw

Schouwburg Ogterop is verouderd. Het gebouw is op. Het laden en lossen wordt levensgevaarlijk genoemd, er is geluidsoverlast, het toneel is te klein, loopgangen achter de schermen zijn te smal, er zijn lekkages op het toneel en de Engelenbak heeft geen eigen kleedkamer. Daarvoor wordt een vergaderruimte gebruikt. En de lijst gaat nog wel even door.

In 2024 moet de vernieuwbouw van de schouwburg gaan beginnen. Die gaat waarschijnlijk 18 miljoen euro kosten. De gemeente wil voor 13 miljoen euro paraat staan.

Het bericht Gaat de regering meebetalen aan renovatie van schouwburg Ogterop? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!