Sterk Meppel, VVD en D66 presenteren coalitieakkoord: geen dichtgetimmerd plan, maar ruimte voor inwoners om mee te werken

Sterk Meppel, VVD en D66 hebben het coalitieakkoord voor de komende vier jaar gepresenteerd in schouwburg Ogterop. Het is volgens de partijen een compact akkoord op hoofdlijnen. “Dit is een akkoord waarmee we ruimte en richting bieden”, zegt Eduard Annen, fractievoorzitter van Sterk Meppel.

Het betekent dat er de komende vier jaar in Meppel niet wordt gewerkt met een dichtgetimmerd plan, maar er wordt ruimte gegeven aan de gemeenteraad, inwoners, ondernemers en instellingen om mee te werken aan de opgaven.

Concrete onderwerpen

“Ook gaan we aan de slag met concrete onderwerpen. Bijvoorbeeld de fiets, die meer aandacht krijgt. Het is onze ambitie om Meppel nog fietsvriendelijker te maken”, aldus Annen.

Robin van Ulzen, opnieuw wethouder wordt voor de VVD, zegt: “We willen aan de slag met de woningbouw, en onze binnenstad moet aantrekkelijk blijven.” Ook ligt een grote opgave op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Daarnaast zijn er uitdagingen rond de veranderende arbeidsmarkt en zijn er op sociaal gebied stevige opgaven rond armoede, schulden en (jeugd)zorg. Fractievoorzitter Jeannet Bos van D66: “Daar willen we met elkaar onze schouders onder zetten. Ook om het vertrouwen tussen overheid en inwoners weer een impuls te geven. Het verkleinen van de afstand tussen inwoners en politiek.”

Wethouders worden Klaas de Vries namens Sterk Meppel, Robin van Ulzen namens VVD en Jeannet Bos namens D66.

Het bericht Sterk Meppel, VVD en D66 presenteren coalitieakkoord: geen dichtgetimmerd plan, maar ruimte voor inwoners om mee te werken verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!