Zonnestudio Factor 10 opent de deuren in Meppel

Lekker zonnen langs de gracht in Meppel. Het is bijna mogelijk. In de Hoofdstraat 88, vlakbij de Zuiderbrug en de Keizersgracht, opent vandaag Zonnestudio Factor 10, nu de versoepelingen van de coronamaatregelen het mogelijk maken.

Het is voor K. van Benthem de tweede vestiging. In Zwolle heeft hij namelijk al een zonnestudio. Daar gaan de zaken goed. Al is dat door de lockdowns met de nodige ups en downs gegaan de afgelopen tijd. “Voor de vakantie merkten we nog een grote toestroom, omdat mensen dan nog snel alvast een kleurtje willen. En voor iedere persconferentie waar maatregelen zijn afgekondigd kregen we het ook drukker.”

Zonnebanken in Meppel zijn al wel aanwezig. Een gecertificeerde zonnestudio niet. “Wij zijn aangesloten bij Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ).” Dat is de branchevereniging voor zonnestudio’s, fabrikanten en leveranciers van zonneapparatuur. Daar zit volgens de eigenaar het grote verschil. In Meppel zitten meerdere schoonheidssalons, sommige met zonnebanken. “Wij worden streng gecontroleerd. Wij krijgen meerdermaal per jaar een mystery guest langs. Die komen soms expres met jongeren onder de achttien jaar aan. Om te kijken of ze naar binnen komen.” En daarnaast verzekert de eigenaar ook dat klanten professioneel advies en ondersteuning krijgen.

Studentenstad

De eigenaar kijkt nog eens via het raam naar buiten. Hij is erg te spreken over de locatie. “We hebben hier heel veel aanloop. En ook veel studenten die met de fiets langskomen. Je merkt dat Meppel een studentenstad is.” Dat is gunstig voor Zonnestudio Factor 10. Die mikt in Meppel in het begin vooral op studenten. “Dat is een groep die redelijk veel gebruik maakt van de zonnebank”, vertelt hij. “Maar we hebben klanten van overal en van alle leeftijden.”

In de zaak in Meppel komen vijf zonnebanken van Ergoline. “Omdat wij aangesloten zijn bij SVZ betekent dat ook heel veel schoonmaken. Dat is echt heel belangrijk. Alles moet grondig schoon gemaakt worden na gebruik. Het is misschien niet het leukste klusje, maar wel het belangrijkste. Alles moet goed gereinigd zijn. Je mag geen vingerafdruk achterlaten.”

Het bericht Zonnestudio Factor 10 opent de deuren in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!