Arianne Hartono uit Meppel plaatst zich voor Australian Open

Arianne Hartono uit Meppel heeft zich geplaatst voor de Australian Open. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Hartono zich plaatst voor een Grand Slam.

In de laatste kwalificatieronde voor de Australian Open versloeg ze de Duitse Jule Niemeier. Zij is de nummer 17 van de plaatsingslijst voor de kwalificaties en de nummer 130 van de wereld. Hartono staat op de 191ste positie.

Hartono won met ruime cijfers de eerste set: 6-1, maar verloor de tweede set met dezelfde cijfers. In de derde set was het stuivertje wisselen, totdat Hartono bij 3-2 haar tegenstander brak en naar 4-2 voorsprong ging. Vervolgens brak Niemeier terug, maar ook Hartono brak weer. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de wedstrijden. Ze kwam die set tot 40-0 en had drie matchpoints. Twee werden er nog weggewerkt door Niemeier (22 jaar). Maar na een misser bij Niemeier, ging de game en dus de wedstrijd naar Hartono.

De Australian Open begint maandag. Het is nog niet bekend tegen wie Hartono, oud-leerlingen van CSG Dingstede, moet spelen in de eerste ronde. Hartono deed voor het eerst mee aan een kwalificatietoernooi voor een Grand Slam. Ze wint meteen al haar partijen en kwalificeert zich dus voor het hoofdtoernooi.

Lees ook:
Arianne Hartono wint ook tweede kwalificatieronde en is één partij verwijderd van Australian Open

Het bericht Arianne Hartono uit Meppel plaatst zich voor Australian Open verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!