Regenboogwerkgroep is nieuw in Meppel: ‘Dat er nog meer acceptatie en kennis komt’

Meppel is een bruisende stad. Er gebeurt veel. Ondanks dat het opnieuw een coronajaar was, zijn er genoeg nieuwe ondernemingen, initiatieven, verenigingen en meer bijgekomen in Meppel. Tot en met 14 januari lichten we iets nieuws in Meppel uit. Vandaag: de Regenboogwerkgroep.

Regenboogwerkgroep

Valt onder: Gemeente Meppel
Leden: Renske Claas, Anouk de Vlieg, Marc Kok, Judith van der Steeg, Myrthe Lugtmeier, Najib Ouaamar en Marlot Niemeijer
Website: www.meppel.nl
Gestart: oktober 2021

“Het gaat op zich wel goed met de Regenboogwerkgroep. Maar we hebben wel te maken met de restricties van COVID. We kunnen gewoon minder afspreken dan we willen. Vanwege corona hebben we ook nog niet bij elkaar kunnen zitten om echt goed terug te kijken op vorig jaar, en het over de plannen van dit jaar te hebben. Voor dit jaar hebben we nog geen geplande activiteiten op gang gezet. Het is natuurlijk ook maar net wat kan met corona.”

“Het hoogtepunt was toch wel de regenboogweek. Daar zijn we ook voor opgericht. Het was een geslaagde week. Het is goed ontvangen. We zijn ook bezig geweest met paarse vrijdag op de scholen. Maar dat hebben de scholen eigenlijk helemaal uit hunzelf opgepakt, door de gsa’s (Gender & Sexuality Alliance, red.) van de scholen.”

Meer kennis

“We hopen de komende jaren meer activiteiten te houden, verspreid over het jaar. Dat er nog meer acceptatie komt, dat er nog meer zichtbaarheid is en dat er nog meer kennis komt. Er is nog steeds veel onwetendheid. We hopen bij te dragen om dat te verminderen.”

“We zitten met niet zo’n hele grote groep. We werken vanuit de gemeente. We kijken of we zo doorgaan of dat we los als groep verder gaan. Dan kan je ook weer makkelijker in aanmerking voor bepaalde subsidies.”

“Iedereen kan zich aanmelden voor de werkgroep, via de website van de gemeente. We hopen dat we zelf ook meer inclusief kunnen worden. We bestaan nu vooral uit witte dames. We hopen op wat jongeren. Bijna iedereen in onze groep is 30+.”

Ook nieuw in 2021

LOOKZ Design
Rugbyclub the Black Panthers
De Brug Begeleiding
Hairstyling Edwin
Wijkplatform Koeberg
MPPLRMG
Suppen in Meppel
Platenwinkel Van Meppel
Meppeler Skate Vereniging
ZOET.

Het bericht Regenboogwerkgroep is nieuw in Meppel: ‘Dat er nog meer acceptatie en kennis komt’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!